Салат без майонезу – соковитий, ароматний, смачний, обожнюємо його
Сьогодні я готую смачний салат без майонезу, приголомшливий смак, приготуйте і ви!
Цибуля ріпчаста -1 шт. середня (80 гр. )
Половинку цибулини розрізаю тонкими часточками
Нарізану цибулю потрібно віджати рукою, але не сильно, що б не вийшла каша. Цибуля віддасть свій сік, гіркота
Перекладаю в окремий посуд, цибулю буду маринувати.
Оцет столовий 9% -1 ст. л, можна яблучний
Цукор і Сіль по 1/2 ч. л.
Вода холодна 125 мл, заливаю саме холодною, так цибулю залишиться хрустким. Всі перемешаю і дам луку замаринувати 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Рослинна олія-2 ст. л. наливаю в сковороду і відправляю на газ нагріватися.
Часник -1 зубчик видавлю його через прес в гаряче масло і обжарю до рум’яності, а масло стане дуже ароматним
Також додаю масло Чорний мелений перець -2 щіпки.
Солодкий перець -50 грам шматочок, ріжу його тонкою соломкою
Соломку роблю трохи коротший
Відправляю сюди і солодкий перець
Перець буду томити не більше 2 хвилин
Через 2 хвилини знімаю перець зі сковороди разом з олією і часником
Огірки -2 шт. маленьких -140 гр, ріжу кружальцями
Складаю “башточкою” і ріжу “соломкою”
Томат -1 шт. (150 гр. ) ріжу тонкими часточками
Відправляю в салатник
Яловичина -250 гр. відварюю до повної готовності в солоній воді зі спеціями. Для відварювання м’яса:
Вода-1 літр, Перець чорний горошком – 2 шт. , Лавровий лист -1 шт. Перець духмяний горошком-1 шт, Сіль – 1/2 чайної ложки (за смаком)
Ріжу соломкою і відправляю в салатник
Цибуля віджимаю від всієї рідини
Перемішую і пробую на смак
З половини лимона вичавлюю сік
Виделкою через сито і додаю в салат, пробуємо на смак і якщо мало солі і перцю чорного меленого -додаємо за смаком
Супер легкий, простий і смачний салат готовий, він мені дуже подобається, я готова його їсти на сніданок, обід і вечерю, спробуйте і ви!
Склад
- Цибуля ріпчаста -1 шт. середня (80 гр. ) для маринування: (+Оцет столовий 9% -1 ст. л. +Цукор і Сіль по 1/2 ч. л. +Вода 125 мл)
- Рослинна олія-2 ст. л.
- Часник -1 зубчик
- Чорний мелений перець -2 щіпки
- Солодкий перець -50 грам шматочок
- Огірки -2 шт. маленьких -140 гр.
- Томат -1 шт. (150 гр. )
- Яловичина -250 гр. (для відварювання м’яса:+(Вода-1 літр, Перець чорний горошк. -2 шт. +Лавровий лист -1 шт. +Перець запашний горошком-1 шт, Сіль -1/2 чайної ложки (за смаком)
- Сік -1/2 лимона
- Сіль -1/2 ч. л.