Кулінарія

Салат без майонезу – соковитий, ароматний, смачний, обожнюємо його

Сьогодні я готую смачний салат без майонезу, приголомшливий смак, приготуйте і ви!

Цибуля ріпчаста -1 шт. середня (80 гр. )

Половинку цибулини розрізаю тонкими часточками

Нарізану цибулю потрібно віджати рукою, але не сильно, що б не вийшла каша. Цибуля віддасть свій сік, гіркота

Перекладаю в окремий посуд, цибулю буду маринувати.

Оцет столовий 9% -1 ст. л, можна яблучний

Цукор і Сіль по 1/2 ч. л.

Вода холодна 125 мл, заливаю саме холодною, так цибулю залишиться хрустким. Всі перемешаю і дам луку замаринувати 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Рослинна олія-2 ст. л. наливаю в сковороду і відправляю на газ нагріватися.

Часник -1 зубчик видавлю його через прес в гаряче масло і обжарю до рум’яності, а масло стане дуже ароматним

Також додаю масло Чорний мелений перець -2 щіпки.

Солодкий перець -50 грам шматочок, ріжу його тонкою соломкою

Соломку роблю трохи коротший

Відправляю сюди і солодкий перець

Перець буду томити не більше 2 хвилин

Через 2 хвилини знімаю перець зі сковороди разом з олією і часником

Огірки -2 шт. маленьких -140 гр, ріжу кружальцями

Складаю “башточкою” і ріжу “соломкою”

Томат -1 шт. (150 гр. ) ріжу тонкими часточками

Відправляю в салатник

Яловичина -250 гр. відварюю до повної готовності в солоній воді зі спеціями. Для відварювання м’яса:
Вода-1 літр, Перець чорний горошком – 2 шт. , Лавровий лист -1 шт. Перець духмяний горошком-1 шт, Сіль – 1/2 чайної ложки (за смаком)

Ріжу соломкою і відправляю в салатник

Цибуля віджимаю від всієї рідини

Перемішую і пробую на смак

З половини лимона вичавлюю сік

Виделкою через сито і додаю в салат, пробуємо на смак і якщо мало солі і перцю чорного меленого -додаємо за смаком

Супер легкий, простий і смачний салат готовий, він мені дуже подобається, я готова його їсти на сніданок, обід і вечерю, спробуйте і ви!

Склад

  • Цибуля ріпчаста -1 шт. середня (80 гр. ) для маринування: (+Оцет столовий 9% -1 ст. л. +Цукор і Сіль по 1/2 ч. л. +Вода 125 мл)
  • Рослинна олія-2 ст. л.
  • Часник -1 зубчик
  • Чорний мелений перець -2 щіпки
  • Солодкий перець -50 грам шматочок
  • Огірки -2 шт. маленьких -140 гр.
  • Томат -1 шт. (150 гр. )
  • Яловичина -250 гр. (для відварювання м’яса:+(Вода-1 літр, Перець чорний горошк. -2 шт. +Лавровий лист -1 шт. +Перець запашний горошком-1 шт, Сіль -1/2 чайної ложки (за смаком)
  • Сік -1/2 лимона
  • Сіль -1/2 ч. л.