Кулінарія

Рецепт піци з грибами і колбасой дуже смачно!

Щоб приготувати смачну домашню піцу, не потрібно шукати рідкісні середземноморські прянощі.

Звична багатьом техніка приготування класичної піци вже не викликає особливого інтересу. Піца вміє «адаптуватися», переймаючи риси багатьох іноземних рецептів.

Чудова начинка вийде з копченої ковбаси і грибів, а для соковитості можна додати сосиски. Якщо вас радує жвава застільна бесіда і з’їдений до останньої крихти обід, поставте на стіл обпалює ароматну піцу. Це блюдо користується загальною популярністю.

Інгредієнти рецепту

Тісто:

  • борошно – 350-400 гр.
  • вода – 200 мл
  • оливкова олія – 40 мл
  • дріжджі живі – 17 гр.
  • сіль – 1/2 чайної ложки
  • цукор – 2 чайні ложки.

Начинка:

  • сосиски – 3 шт.
  • ковбаса копчена – 100 гр.
  • сир – 100 гр.
  • печериці або гливи – 300 гр.
  • томатна паста

Приготування піци з грибами та ковбасою

Із зазначеної кількості продуктів вийде дві піци. Коржі будуть високими і м’якими, а начинка сховається під тонким шаром розплавленого сиру.

Воду нагрівають до 30-40 градусів, розчиняють у ній цукор.

Додають дріжджі, розмішують. Миску з дріжджовий основою накривають рушником або текстильної серветкою, залишають на 10 хвилин. Поява дрібних бульбашок – ознака активації дріжджів. Борошно просівають і висипають в миску. Потім кладуть сіль.

У тісто додають будь-яке рослинне масло: оливкова, соняшникова.

Замішують тісто вручну або за допомогою міксера. Процес триває 2-3 хвилини, швидкість – середня. Тісто накривають рушником, залишають в теплому місці на 60 хвилин.

Гливи або печериці миють, нарізають і обсмажують на олії. Гриби можна злегка посолити.

Піднялося тісто дістають з миски, ділять на дві частини.

Розкочують коржики, товщина – 1 сантиметр. Переносять коржі на деко, покрите кулінарної папером.

Змащують коржі густий томатною пастою, шар пасти за рецептом повинен бути тонкий. Посипають коржі остиглими смаженими грибами.

Сосиски нарізають кружечками, а копчену ковбасу – дрібними кубиками.

Твердий сир натирають на крупній тертці, посипають ковбасний шар. Дві піци одночасно ставлять в нагріту до 180 градусів духовку. Через 30-35 хвилин скоринка стане хрустким і золотистим.

Апетитну випічку дістають з духовки, кожну піцу розрізають на 6-8 частин.

Піцу з ковбасою і грибами можна подавати з пивом чи томатним соком. Якщо передбачається вечірня трапеза, на столі буде доречно виглядати пляшка легкого червоного вина.

Холодну піцу зазвичай злегка ароматизують з допомогою зеленого лука або свіжих пряних трав.

Приємного апетиту!