Кулінарія

Салати з курки: прості і смачні рецепти

Існує безліч рецептів і способів приготування салатів з куркою, які користуються великою популярністю на святковому столі. Для нескладного приготування курячого салату знадобляться: 200 гр. консервованої кукурудзи, 200 гр. відвареного філе, 1 яблуко сорту Симиренка, 3 варених яйця, 50 гр сухариків і майонез. Курку з яйцями нарізають однаковими кубиками і перемішують в глибокій мисці, а потім додають подрібнене квадратиками яблуко. До нарізаних продуктів додають майонез, кукурудзу з сухариками і добре все перемішують. Готовий салат перекладають в салатницю і прикрашають зеленню. За таким принципом, але без майонезу можна зробити салат Цезар або приготувати салат-торт “Наполеон”.

Рецепт закусочного торта-салату “Наполеон”

Щоб приготувати салат “Наполеон” знадобиться: 250 гр. борошна, 100 гр. вершкового масла, 1 столову ложку сметани, 1 яйце, 1 чайна ложка розпушувача, щіпка солі, 300 гр. курячої печінки, 1 цибулина, 1 морква, столова ложка рослинної олії без запаху, копчених філе курки – 2 шт. , огірок, півсклянки чорносливу, 7-10 шт горіхів, сіль з перцем на особистий розсуд і нежирний майонез. Для тортика готують спочатку тісто: в просіяне борошно додають розпушувач, масло, сметану, яйця і замішують суміш. Добре вимісити гладке тісто поміщають в холодильник на годину, а потім поділяють на рівні частини, щоб потім тонко розкачати і випекти в духовці або на сковороді.

Щоб коржі не пузирилися їх проколюють виделкою в декількох місцях. Потім готують начинку: печінку обсмажують на олії разом з подрібненими цибулею і морквою. По своєму смаку солять і перчать, а коли все готово подрібнюють у блендері. Курячі грудки, огірок і чорнослив тонко нарізають соломкою, додають майонез і ретельно перемішують. Щоб зібрати торт-салат: нижній корж змащують печінкової начинкою, зверху накривають іншим коржем, на який викладають начинку з курячого філе, і так чергуючи роблять кілька шарів.

Потім торт поміщають в холодильник, щоб він добре просочився. Для того щоб салат вийшов ніжним можна взяти листкове тісто. Як варіант з курячої печінки можна зробити салат з корейською морквою і солоним огірком або приготувати салат з філе з сиром.

Рецепт салату “Ніжність”

Для приготування салату “Ніжність” потрібні: відварна грудка 300 г, твердий сир 200 гр, 120 гр. консервованої кукурудзи, 3-4 варених яйця і майонез. Сир з яйцями нарізають невеликими кубиками, подрібнюють грудки, а потім все добре перемішують і заправляють майонезом. За бажанням до сімейного вечері або святкового столу можна приготувати курячі рулетики.

Як варіант до вечері можна приготувати запіканку з картоплі і будь-якого фаршу. За рецептом будуть потрібні наступні продукти: 1 кг. фаршу, 4 картоплі, 2 цибулини, 5 яєць, 150-200 гр. сиру, майонез і сіль з перцем за смаком. Цибулю обсмажують на рослинній олії, роблять фарш як на звичайні котлети, а картоплю натирають на крупній тертці. Суміш солять за смаком і добре перемішують.

Яйця варять, подрібнюють, додають перець і 1 столову ложку майонезу, а потім перемішують. Сир натирають на крупній тертці і приступають до формування з фаршу круглих коржів діаметром близько 10 див. Лист застеляють пергаментним папером, змащують маслом і розміщують коржі, на верх яких викладають: обсмажену цибулю, шар з яєць, картопля. Зверху посипають сиром і поливають майонезом. Деко поміщають в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.