Смажена риба в сметані
Таким способом готую минтай, тріску, яку річкову рибу і вся вона виходить дуже смачна і ароматна. Якщо порівнювати за смаком просто тушковану рибу в сметані і попередньо обсмажену, а потім тушковану в сметані, то у другому варіанті у риби виходить більш яскравий смак. Спосіб приготування дуже простий і по часу займе не більше 30 хвилин.
Час підготовки 30 хвилин Час приготування 30 хвилин
Інгредієнти
- 1 шт. судак
- 1 шт. цибуля ріпчаста (середній)
- 6 ст. л. сметана
- 4 ст. л. борошно
- 3 ст. л. рослинне масло
- за смаком зелень
- за смаком мелений перець (чорний)
- по смаку сіль
Інструкції
1. Сьогодні страву готую з судака. У риби відрізаємо плавники і очищаємо від луски. Розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і промиваємо. Вага риби з головою 900 гр.
2. Відрізаємо Голову, видаляємо зябра і залишаємо на суп. Судака розрізаємо на порційні шматочки, солимо і перчимо.
3. У рибі ще попалася ікра, всі обвалюємо в борошні і викладаємо в масло в сковороду. Смажимо шматочки відкритими на високій температурі до золотистої скоринки.
4. Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще 2-3 хвилини.
5. На обсмажену рибу викладаємо нарізану півкільцями або пір’ям, як у мене, ріпчасту цибулю, посипаємо сіллю і чорним перцем.
6. Додаємо на цибулю сметану, розподіляємо ложкою і посипаємо зеленню (у мене кріп і петрушка). Сметана додасть приємний вершковий смак.
7. Накриваємо кришкою і тушкуємо на нижче середньої температурі 20 хвилин. Аромат на кухні з’являється приголомшливий. Готову рибу знімаємо з плити.
8. Цибуля перекладаємо на тарілку, зверху розміщуємо шматочки риби і щедро посипаємо зеленню (кріп, петрушка, зелена цибуля) і відразу подаємо на стіл. До такої рибі на гарнір чудово підійде картопляне пюре. Судак виходить дуже ніжним, ароматним і смачним.