Кулінарія

Салат “півник” з курочкою і помідори

Ось і відгриміли святкові феєрверки, доедены смачні салати і закуски. Всіх з наступившим 2022 роком! Здоров’я і щастя в Новому році! Але, попереду дуже світле свято Різдво Христове, а це значить господиня знову доведеться складати святкове меню.

Сьогодні хочу поділитися свіжим рецептом смачного листкового салату з м’яса курки. Збирається салат швидко, готується легко, на смак виходить ситним, але в той же час соковитим і легким, не залишаючи тяжкості на шлунку.

Отже, приступимо:

  • Курячу грудку відварюємо в солоній воді, залишаємо остигати в цьому ж бульйоні, щоб м’ясо залишалося соковитим. Знімаємо шкіру і кістки, нарізаємо. Це буде перший шар нашого з Вами салату.
  • Наступний шар – варені яйця. 3 штук буде достатньо.
  • Яйця змащуємо майонезом і злегка присаливаем.
  • Далі посипаємо подрібненим часником. Ми любителі гостренького і тому додали 4 великих зубчики.
  • Далі йде шар нарізаний невеликими кубиками свіжої помідори. Шар з помідори необхідно трохи посолити.

У мене помідора сливкою – не велика за розміром, взяла 4 штучки.

  • І, нарешті, останній шар – натертий на середній тертці улюблений Вами твердий сир. У мене самий звичайний – Російський. Сиру потрібно 120 – 150 грам.
  • Сирний шар змащуємо майонезом і прибираємо наш салатик на 2 – 3 години в холодильник просочитися.
  • При подачі посипаємо зеленню.

Приємного апетиту! Готувати смачно – легко!