Кулінарія

Пішли свіжі помідори? Саме час приготувати салат з помідорами, зеленим перцем і сметаною! І обов’язково багато свіжої ароматною зелені!

Наскільки азербайджанські салати схожі з російськими? А ось зараз і дізнаємося. Зрозуміло відмінності є, але швидше за все в заправці. Однак, якщо не вдаватися в подробиці, то цей салат запросто можна прийняти і за наш. На перший погляд звичайний з помідорами, болгарським перцем, зеленню і сметаною. . . Тільки який же він смачний коли пішли саме свіжі овочі прямо з грядки. . .

Інгредієнти:

Беремо помідори. Стиглі, м’ясисті. . . На ваш розсуд 2-3 шт. Для контрасту – зелений болгарський перець 2 шт. Далі фішка Кавказу – зелень! Багато зелені! Кінза, кріп, тархун – по половині загальноприйнятого пучка і зелений лук 5-6 пір’я. Обов’язково сіль, чорний перець, але замість нього можна взяти сумах. Ну і заправка – сметана! Достатньо півсклянки, однак якщо вже ви хочете справжній смак, то і сметану беріть не з магазину, а сільську!

Нарізка:

Тут все знайоме, особливостей не задумано. Овочі та зелень обов’язково промити і обсушити. Помідори нарізаємо тонкими скибочками, солодкий перець – кільцями, а всю зелень дрібно порубаємо.

Збираємо:

Помідори перекладаємо в салатник або глибоку чашку, солимо-перчимо. Додаємо болгарський перець і заправляємо сметаною. Зверху посипаємо зеленню, тільки для більш сильного аромату все крім цибулі пам’ятаєте в руках! Буквально трохи!

Салат з помідорами, зеленню кінзи, і сметаною готовий! Це справжній смак азербайджанського літа і користь для вашого здоров’я. Хочете замінити зелень на свою кохану? Воля ваша. Тільки саме кінза і тархун покаже вам абсолютно особливий смак звичайного, на перший погляд, салату. Дерзайте, адже сезон овочів з грядки, на жаль, недовгий. . . до Речі, цей салат в Азербайджані називають «помідор-кешниш», майте це на увазі. Радійте льоту і смачної їжі! Приємного апетиту. . . .

Сподобалося? Поставте лайк! і підписуйтесь на канал , щоб не пропустити цікавий рецепт

Ще більше цікавих і смачних рецептів на сайті