Кулінарія

Окрошка на айраном і мінералці. Запам’ятовуйте цей рецепт і швидше готуйте самий літній суп!

Класичний варіант цього холодного літнього супу готується на несолодкому хлібному квасі. Але існує також безліч рецептів окрошки на кефірі, сироватці, сметані, мінеральній воді та ін. Нам найбільше до смаку окрошка, приготована на айраном з додаванням мінеральної води. І сьогодні ми з радістю ділимося з вами нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Картопля, зварена в мундирі” – 4 шт.
  • Ковбаса варена – 300 грам
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Редис – 7-8 шт.
  • Зелень – невеликий пучок
  • Гірчиця – 2 чайн. ложки
  • Айран – 1 літр
  • Мінеральна вода – 0,5 літра

Процес приготування:

1. Картоплю відварити “в мундирі”. Очистити від шкірки, порізати кубиками.

2. Ковбасу порізати кубиками.

3. Яйця відварити, остудити, очистити від шкаралупи, порізати кубиками.

4. Редис вимити, обрізати хвостики, дрібно порізати.

5. Огірок вимити, порізати кубиками.

6. Зелень дрібно порубати.

7. Всі інгредієнти скласти в каструлю.

8. Додати 2 чайн. ложки гірчиці, пару пучок солі.

9. Додати в каструлю 1 літр айрану і 0,5 літра мінеральної води, добре перемішати.

Окрошка подається охолодженою і чудово освіжає в спекотний літній день.

Приємного апетиту!

Діліться своїми улюбленими рецептами окрошки!